COACHING

Als coach geeft het mij energie en motivatie om mensen in beweging te krijgen. Om mensen te ondersteunen en begeleiden in het vinden van hun eigen antwoorden en oplossingen. Mensen te stimuleren en inspireren om het beste uit zichzelf te halen, waarbij zij door ‘betrekkelijke kleine veranderingen’ zich beter gaan voelen.

Thema’s die ik vaak tegen kom in mijn coachingstrajecten en trainingen zijn:

 • Mentale veerkracht
 • Balans
 • Assertiviteit
 • Stressmanagement
 • Persoonlijke ontwikkeling, -effectiviteit
 • Burn-out / bore-out

Vraagstellingen kunnen bijvoorbeeld zijn:

 • Plezier en energie terugvinden in mijn werk
 • Hoe kan ik mijn tijd en aandacht beter managen
 • Leren om los te laten waarop ik geen invloed heb (en mij richten daar waar ik dat wel heb)
 • Creëren van de juiste balans voor mij in werk-privé
 • Grenzen herkennen en aangeven, mijzelf meer voorop stellen
 • Leren te laten gaan van de gedachten wie ik moet zijn, mijn imperfecte perfecte leven gaan leiden

Uit je comfortzone

In een coachingstraject ga je uit je comfortzone stappen. Ga je dingen doen die je (zeer waarschijnlijk) niet eerder hebt gedaan. Je gaat op een nieuwe manier naar jezelf kijken.

Hoe ongemakkelijk, lastig of confronterend dit soms mag voelen, het is vallen en opstaan. Langzamerhand gaat het steeds beter en wordt het ongemakkelijke zelfs gemakkelijker. Zo groei je en weet je datgene in jezelf naar boven te halen, waarvan je eerder dacht dat het te lastig was ‘uncomfortably excited’ .

 

Wat levert het op?

Je krijgt meer inzicht in wie je bent, wat je wilt en wat je kan. Je bent in staat bewuster te werken, te leven en keuzes te maken die passen bij jouw wensen en drijfveren.

Hoe?

Individuele traject met meer plezier en energie in je werk en leven willen staan. Bij een fijne klik tijdens de kennismakingsessie, bepalen we wat voor traject het beste bij je past en plannen we de eerste sessie.

Wanneer de werkgever de coaching vergoedt, zal na de kennismaking een voorstel/offerte richting de werkgever gaan voordat we gaan starten. Je hebt tijdens je coaching zelf de leiding over je eigen leerprocessen en de actiestappen die je zet.

Tijdens de coachingsessies maak ik gebruik van verschillende methoden, technieken (onder andere oplossingsgericht coachen, RET, ACT, mindfulness, provocatief coachen) en middelen. Dit kunnen oefeningen, opdrachten en zelfgekozen acties zijn.

Coaching is maatwerk. Geen traject is hetzelfde, geen mens is hetzelfde.

                                                                                                                                                                  

Trainingen

In een groep werk je op een andere manier aan je persoonlijke ontwikkeling dan bij individuele coaching. Door de groepsdynamiek, de ervaringen van anderen, het delen van je eigen ervaringen, ga je ook op een andere manier naar jezelf kijken. Je vergroot je bewustwording, je krijgt nieuwe inzichten en je laat je vaardigheden toenemen. 

De trainingen zijn interactief waarbij theorie afgewisseld wordt met oefeningen om zo een optimaal resultaat te krijgen.