A smile a day makes you happy anyway

Lachen is goed voor je

Wie houdt er nu niet van om te lachen. Lachen zorgt ervoor dat je je goed voelt. Lachen is gezond. Door meer te lachen worden je lachspieren getraind, je maakt endorfine ‘het gelukshormoon’ aan en je lichaam wordt gezonder en fitter. Het leven wordt lichter, vrolijker en leuker. Lachen werkt ontspannend. Lachen en specifiek humor kan je helpen om meer geluk te ervaren.Humor is één van de 24 sterke kanten – positieve eigenschappen-, die ieder mens heeft. Van die sterke kanten zijn een aantal (5-7) die kenmerkend voor jou zijn. Deze signature strengths, geven je energie, kosten je weinig moeite en je bent er goed in. Misschien ben je ook goed in andere sterke kanten, maar dan kosten ze je waarschijnlijk meer moeite. Zo kunnen veel mensen doorzetten of moedig zijn als het nodig is, maar vindt niet iedereen dat fijn om te doen.

Terug naar de sterke kant ‘humor’. 

Humor houdt in dat je andere mensen kunt laten lachen of een glimlach kan bezorgen. Het betekent ook dat je een rustige en positieve blik hebt op tegenslagen, waardoor je de lichtere kant ervan kan zien en daardoor een goed humeur kan behouden.

5 humor oefeningen met een positieve invloed op geluk en blijheid.

  1. Drie grappige dingen. Schrijf elke dag aan het einde van je dag de drie grappigste dingen die je hebt meegemaakt die dag. Beschrijf ook je gevoelens die je ervaarde bij elke gebeurtenis.
  2. Tel grappige dingen. Gedurende de dag houd je bij wat voor grappige dingen gebeuren. Schrijf het kort op, maak een korte notitie, zodat je aan het einde van de dag het totaal kan zien.
  3. Voeg humor toe aan je dag. Merk humoristische gebeurtenissen op gedurende een gewone dag en voeg nieuwe toe. Dat kan door bijvoorbeeld een comedy te kijken, of te praten met een grappige vriend, te kijken naar grappige dingen op het internet of het lezen van grappige blog of comics.
  4. Verzamelen van grappige dingen. Denk terug aan grappige gebeurtenissen. Deze gebeurtenissen kunnen recentelijk gebeurd zijn, of in een verder verleden. En schrijf deze herinnering zo gedetailleerd mogelijk op.
  5. Omgaan met stress door humor. Denk aan een stressvolle gebeurtenis die gedurende de dag is geweest. Beschrijf hoe deze gebeurtenis op een grappige, humoristische manier opgelost had kunnen worden, of anders had kunnen zijn.

Al deze activiteiten geven je een positieve boost.

Kies een oefening uit en ga een week elke dag ermee aan de slag.

Door hiermee bezig te zijn, zal je je blijer voelen en je onderzoekt  jouw sterke kant ‘humor’.

“The person who has a sense of humor is not just more relaxed in the face of a potentially stressful situation, but is more flexible in his approach.” – JOHN MORREALL

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *